kk4
Ανακοινώσεις Γενικά Δράσεις Κοινωνικές Πολιτιστικές Σχολείο

“Η ζωή των Ρομά”- Παρουσίαση στο 4ο ΔΣ Φαρσάλων από το Κέντρο Κοινότητας

Την Παρασκευή 13 Μαίου 2022 τα μέλη του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Φαρσάλων (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ), η κοινωνιολόγος Βασιλική Λιάπη , η νοσηλεύτρια Αθανασία Βακαλούλη , η παιδαγωγός διαπολιτισμικής εκπαίδευσης Μαρία Τσιάμπα και ο διαμεσολαβητής Άγγελος Γκαραγκούνης πραγματοποίησαν μία αξιόλογη παρουσίαση στον διευθυντή Σωτήρη Αγγελακόπουλο και στους δασκάλους του 4ου Δημοτικού Σχολείο Φαρσάλων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σχετικά με τους μαθητές Ρομά.

Το θέμα ήταν «Η ζωή και οι συνήθειες των Ρομά».

Παρουσιάστηκαν στοιχεία που αφορούν την κουλτούρα του λαού, τη στέγαση, την υγεία, την εργασία και την εκπαίδευση.

Πραγματοποιήθηκε συζήτηση ειδικά για την πρόσβαση στην εκπαίδευση, την προσαρμογή στο σχολικό περιβάλλον, τη συμπερίληψη των μαθητών Ρομά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στα σχολικά μαθήματα εξαιτίας της γλώσσας.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και νέες προτάσεις , με διάθεση συνεργασίας και από τις δύο πλευρές, με σκοπό την πλήρη ενσωμάτωση και αποδοχή των παιδιών Ρομά στο σχολείο ως το πρώτο βήμα για την ένταξή τους στην κοινωνία κατά την ενηλικίωσή τους.

Στο πλαίσιο μίας πολυπολιτισμικής κοινωνίας, η κοινωνική συνοχή και αρμονία επιτυγχάνεται μέσα από τον πολιτισμικό πλουραλισμό και την αποδοχή του.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων εντάσσεται στο επιχειρησιακό ¨Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας:
-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ. 2491350161,e-mail: k.koinotitas@dimosfarsalon.gr
-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805, e-mail: kkoinothtas_roma@dimosfarsalon.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση