t4edikaiomatapaidiou
Ανακοινώσεις Γενικά Δράσεις Πολιτιστικές Σχολείο Χωρίς κατηγορία

Erasmus+ KA3 «Teachers4Europe: Setting an Agora for Democratic Culture» (2018-2022) 4ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων: «Τα δικαιώματα του παιδιού»

t4e micro

Erasmus+ KA3 «Teachers4Europe: Setting an Agora for Democratic Culture» (2018-2022) 4ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων: «Τα δικαιώματα του παιδιού».


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση «Τα δικαιώματα του παιδιού» που εκπονήθηκε κατά το περασμένο σχολικό έτος, από τους μαθητές του Ε2 τμήματος του 4ου Δημ. Σχολείου Φαρσάλων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA3 «Teachers4Europe: Setting an Agora for Democratic Culture» (2018-2022).


Το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει όταν τα σχολεία ήταν ανοικτά και ολοκληρώθηκε μέσω Webex, όταν οι συνθήκες δεν επέτρεπαν την δια ζώσης διδασκαλία. Οι μαθητές με την καθηγήτριά τους των Γαλλικών, κ. Αφροδίτη Καραγεωργίου μελέτησαν τα 54 άρθρα της Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού που υιοθετήθηκε από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ακόμη και σήμερα τα παιδιά σε ορισμένες χώρες, καθώς και την αντιμετώπισή τους στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους τρόπους αντίδρασης σε επίπεδο πολιτών και συνδημιούργησαν ένα blog με τις εργασίες τους στην διεύθυνση :
https://www.sutori.com/en/story/teachers4europe-erasmus–Au88pGv1Jwmw7RfptuktGMHg

t4edikaiomatapaidiou

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα Teachers4Europe:


Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA3 «Teachers4Europe: Setting an Agora for Democratic Culture» (2018-2022) αποβλέπει στην αντιμετώπιση μιας σειράς προκλήσεων, χρησιμοποιώντας την εκπαίδευση ως όχημα για την προώθηση αρχών και αξιών, συμπεριλαμβανομένης της δημοκρατικής κουλτούρας της ΕΕ, η οποία συμβάλλει στην
αποδοχή της ΕΕ ως μια οντότητα που λειτουργεί σε πολλά διαφορετικά επίπεδα υπέρ όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως ταυτότητας.

Οι εκπαιδευτικοί Teachers4Europe (T4E) λειτουργούν ως κοινωνικοί και πολιτιστικοί φορείς, διαδίδοντας τις ευρωπαϊκές αξίες στη σχολική κοινότητα, σε συναδέλφους, σε νέους και την κοινωνία. Επιπλέον, προωθούν έναν
διάλογο μεταξύ των ενδιαφερομένων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και συμβάλλουν στην πραγματοποίηση συνεργιών και στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης και κατάρτισης, μέσω της γνώσης για την Ευρώπη και τις αξίες της, με έμφαση στον τομέα του Δημοκρατικού Πολιτισμού.


Ειδικότερα, το πρόγραμμα T4E στοχεύει στη δημιουργία ενός διασυνοριακού, βιώσιμου και μακροχρόνιου δικτύου εκπαιδευτικών, το οποίο θα προάγει τις κοινωνικές και πολιτικές ικανότητες των μαθητών και θα υποστηρίζει τις δημοκρατικές αξίες, τα θεμελιώδη δικαιώματα, τη διαπολιτισμική κατανόηση και την απόκτηση των σχετικών γνώσεων.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση