277609575 1049702519224236 5840363537148203623 n
Ανακοινώσεις Δράσεις Πολιτιστικές Σχολείο

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Ε1 τάξης σε αρχαιολογικά μνημεία των Φαρσάλων

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2022, οι μαθητές της Ε1 τάξης με συνοδούς την δασκάλα της τάξης κα. Δήμητρα Κωνσταντίνου και την εκπαιδευτικό πληροφορικής κα Ευαγγελία Σπανού πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη σε αρχαιολογικά μνημεία της πόλης των Φαρσάλων.

Πρώτος σταθμός ο Θολωτος τάφος στην οδό Λαμίας (δυτική είσοδο της πόλης). Εκεί μας περίμεναν και μας ξενάγησαν η κυρία Άννα Φλωρά, ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από την κυρία Φλωρά και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου, για το Δυτικό νεκροταφείο της πόλης, τον αρχαϊκό θολωτό τάφο καθώς και τον μυκηναϊκό τάφο που βρίσκονται στο χώρο.

Επόμενος σταθμός ήταν οι νεολιθικοί τάφοι, στην περιοχή που βρίσκεται δίπλα το ΕΠΑΛ Φαρσάλων. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη νεολιθική εποχή καθώς και τα ευρήματα που ανασκάφθηκαν στην περιοχή.

Ο τελικός σταθμός μας ήταν οι πηγές του Απιδανού ποταμού. Εκεί όπου η Θέτιδα βάπτισε ον Αχιλλέα και τον έκανε αθάνατο. Ενημερώθηκαν για την ιστορία της περιοχής και εκεί έγινε και η μεγάλη στάση όπου τα παιδιά ξεκουράστηκαν.

Τέλος γυρίσαμε όλοι στο σχολείο,. Τα παιδιά ήταν χαρούμενα και ευχαριστημένα τόσο για τις γνώσεις που απέκτησαν όσο και για το γεγονός ότι αυτή ήταν η πρώτη τους εκπαιδευτική επίσκεψη μετά από σχεδόν δύο χρόνια μέτρων λόγω κορονοϊού.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση